De ce blog?

Cândva, zic unii, era mai simplu.

Nu știu cum era cândva – cred că nu era mai simplu nici “înainte”, nici “după”.

Atâta doar, după ce trece – indiferent ce – e mai ușor că a trecut.

Deci… de ce blog? Pentru că lumea virtuală face parte din viața noastră.

Chiar dacă sună ciudat – pentru unii – aici trăim, într-o lume jumi-juma, adică și real și virtual.

Nu mă sperie ideea că în lumea virtuală putem fi altfel – oricum trăim în societate – virtuală sau nu – și mereu ne compunem interfața – adică felul în care vrem să fim percepuți de cei din jurul nostru.

De ce fac afirmația asta: pentru că am întâlnit des prejudecata asta, păi da, pe mess/email/forum/blog poți fii cum vrei tu. Da, asta e cheia – să fim cum vrem noi, nu așa cum vreau alții :D

Așa că de ceva vreme îmi doresc jurnalul acesta virtual.

Soarta – văzându-mă leneșă – mi-a dat un bobarnac și ne-am trezit 4 prietene tânjind după un loc de întâlnire – virtual sau cum o fi – unde să ne putem vedea și să ne putem împărtăși gândurile, visele, temerile, experiența și altele.

Cu Carmen am plâns împreună când Paul a fost diagnosticat alergic la acarieni și pus pe cortizon și antihistaminic zilnic. Am plâns pe umarul ei deși nici nu se compară cât de greu i-a fost ei cu cel mic – am plâns pentru că am știut că-mi înțelege neputința.

Cu Maria – suntem de-o vârstă, mămici peste 35 de ani, cu teama inițială de a ne împărtăși emoțiile cu mămici cu cel puțin 10 ani mai tinere – he-he…. găina bătrână face zama bună :D numai ca noi nu suntem bătrâne! Și Maria are o empatie deosebită – în famacia unde lucrează ea vede atât de multe supărări încât nu poate uita în nici o zi ce bine e să fim cu toții când suntem sănătoși.

Iar Dumi e filologu’ nostru – care citește mult și ne aduce nostalgia orelor de română. Pe mine mă face să mă simt cu 10 ani mai tânără. Ea ne întreabă și se întreabă cum o fi să fi mami de doi – toate trei ți-am zis că-i biiiiiine! Nu ușor – dar tare-i bine :)

Cam atat mi-a venit acum în minte.

Ăsta ar fi un răspuns la întrebarea “de ce blog” – cine și de ce vrea să fie aici – alte motive mai sunt și vor mai apărea precis, sper doar să putem să fim noi înșine.

Ileana

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay

3 comments to De ce blog?

 • Cum nimic nu e întâmplător… ne-am găsit, ne-am plăcut, scriem, învăţăm, apreciem, întindem un umăr, râdem împreună! Uite că se poate şi pe un blog comun :)
  Şi trifoiul norocos are… 4 foi : )

 • Ileana, mă măgulești, nu citesc nici un sfert din cât aș vrea… e prea mult spus „mult”.
  Las că vine bb2 și la noi și-atunci suntem chit. Când o veni…;)

  Carmen, daaaaa, trifoi cu 4 foi. Și e și verde. Cum îmi place mie.;)

 • Poate n-o fi nici un sfert, dar tu știi cât de puțin se mai citește zilele astea!
  Am fost tare plăcut surprinsă când am descoperit că un coleg mult mai tânăr citise – și apreciase – “Adam și Eva”.
  Așa că dă-mi idei – ce să citesc – și mă chinui eu cumva să fac rost de timp :)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>