Chifteluțe din piept de pui, la cuptor

Miam-miam! Azi m-a reapucat cheful de bucătărit. Niște mămici de pitici deodată cu z, îmi mai dau idei de mâncare sănătoasă de prunci novici în ale mâncatului. Sau mofturoși, în limbaj popular. :D Sau with attitude, în limbaj… academic. Drept pentru care am purces la căutat carne de pui tocată. Știu, știu, nu e cea mai sănătoasă cale, dar până la mașină de tocat carne, bună și asta. Pe etichetă scrie carne tocată din piept de pui. C-o fi, că n-o fi… să fie „păcatul” lor.

Rețeta, cum nu se poate mai simplă. La 700 g carne, am pus două cepe mici, vreo 5-6 căței de usturoi,  1 ou, 2 cartofi, ceva verzăciuni, sare, piper. Vrui să pun și morcov, dar uitai între timp. Next time. Dat pe răzătoare usturoiul, ceapa, cartoful, amestecat cu restul vârtos, încălzit cuptorul, întins hârtie de copt pe tavă și pus din maglavais cu lingura, grămăjoare. Pe care la aprox jumatea timpului le-am intors. Z a băgat două bucăți jup-jup, tocmai ea pe care-o categorizam mai `nainte, mai sus.

Am mai trântit lângă, un fel de budincă din cartofi cu morcovi, broccoli și conopidă – cele din urmă din cele congelate, la pungă. Toate la abur, apoi puse în vas yena, turnat deasupra ouă bătute cu smântână, mozarella peste în strat cu simț de răspundere, și date și ele la cuptor, că tot era pregătit…

Io n-am pod… :D

D.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

1 comment to Chifteluțe din piept de pui, la cuptor

  • Yam-yam…
    La mine e suferință mare cu usturoiul – îmi place de numa’ dar copii nu papă chifteluțele cu usturoi, doar fără .. Și, mai nou, și piperul e bannat.. Mi-a rămas doar ceapa :D

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>