22 Februarie

Asta e o continuare la 19 februarie, din păcate.

Aveam impresia că, măcar legat de familie, lucrurile se așează pe un făgaș. După 4 ani cu 2 nașteri și alăptări, două reveniri în câmpul muncii, aveam impresia că acum începem să ne mai liniștim.

Dar problemele cu căminul sunt mult mai urâte decât am crezut.

Azi am aflat că săptămâna trecută Paul a fost pedepsit lângă perete cu mâinile sus – pentru că nu a vrut să se culce de amiazi – asta având în vedere că le-au schimbat pătuțurile și pentru el chir și pătuțul de acasă a fost greu de acceptat, măcar că l-a ales el.

Acum mă doare tot – fizic și psihic – când mi-l închipui lângă perete cu mâinile sus. L-am întrebat în seara asta dacă a fost pedepsit lângă perete cu mâinile sus – detaliul ăsta umilitor, cu mâinile sus, mi-a dat în cap pur și simplu. A zis ca da, și l-am întrebat dacă vrea să-mi arate și n-a vrut.

Și nu știu – din nou – ce să fac.

Asta trebuie să ma hotărăsc singură – și nu e ușor.

Ileana

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay

3 comments to 22 Februarie

 • Carmen

  Scuze daca ma repet. Am incredere ca vei decide ce este mai bine pt Paul.
  Ce as face eu (nu spun ca este bine pt voi, dar stiu ca ar fi bine pt unul dintre ai mei, de pilda). As cauta o alta gradinita, chiar daca e mai departe de casa, unde regulile de lucru cu copiii – pedagogie credeam ca se numeste, nu disciplina cu orice pret si, mai ales, cu mijloace comuniste pe care le rememorez daca ma straduiesc un pic sa mi le scot din adancuri… – revin, deci as cauta cel spatiu unde lucrul cu copiii se cheama educatie.
  Nu spun ca acolo unde este el acum nu exista sanse. Poate exista, apote cu altcineva, la alta grupa, poate cu respectivele dupa o discutie serioasa. Nu stiu toate datele problemei. Asta tu trebuie sa cercetezi si sa afli. Sper sa apara solutia cat mai repede. Pt linistea voastra, a tuturor.
  Ce stiu sigur este ca nedormitul la pranz, strambatul in oglinda, si alte manifestari specifice copiilor de gradinita NU sunt motive de pedeapsa. Cunosc 2 cazuri concrete de copii rautaciosi, agresivi – care mi-au umilit si ranit propriul copil si nu numai pe al meu – si pt care pedeapsa a fost atat: izolare pe scaunel, adica time-out. Atat.
  Sunt foarte foarte trista dupa postul asta. Va imbratisez cu drag, Ileana.

 • Of, Ileana. Ce trist. :( Habar n-am ce-as face. Cum spuneai tu ieri, din exterior e asa de usor sa gasesti solutii… As vorbi cu educatoarea, i-as spune ca suntem si colege si ca am si eu experienta cu copiii,(si tu, si eu, stim pe pielea noastra invatamantul), as incerca sa mi-o apropii mai intai, asta daca mai exista in ea un sambure de empatie…
  Daca nu, schimbata, cum spune si Carmen.
  Greu.
  Tin pumnii sa gasiti cea mai buna solutie pt voi. Pup.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>