Confesiune

Citeam azi pe un forum despre alăptare – subiect foarte delicat, poți intra pe orice forum de bebelușeală, unde e vorba de alăptat se iscă imediat scandal.

Sunt mămici mai bine sau mai puțin bine informate, sunt mame atât de diferite încât fiecare cuvânt spus e interpretat în fel și chip.

Și acolo am citit părerea că femeile care alăptează sunt din Evul mediu…

Așa că uite confesiunea mea de mămică proaspătă – doar nu-s nici 4 ani de când am născut pe cel mare…

Am ajuns să am copii după 35 de ani – până atunci am avut extrem de mult timp numai pentru mine – umblat prin lume (nu foarte mult, dar totuși…), muncit ca “work-hoolic” – vezi doamne, carieră :D – coafor săptămânal, manichiură tot așa, săptămânal, masaj de 2 ori pe săpt, 50 de kile puse mult mai bine pe corp…… spune ce vrei tu, am fost pe primul plan.
La 33 de ani eram sătulă de toate astea și îmi curgeau ochii după oboseala cumnate-i mele – mult mai tânără dar mămică deja ..
Am ajuns – acum – mămică; și prefer să am 70 de kile decât să mă înfometez și să înțarc la 6 luni, prefer să-mi fac manichiura din an în paște și pe la 12 noaptea (dimineața pot să văd și eu cam ce am făcut… ce am tăiat..), masaj nu mai am timp, la job prefer o muncă mai puțin provocatoare dar care îmi permite mai mult timp pentru familie… și dorm puțin nopțile – și sunt foarte obosită și fericită – soțul meu mă găsește frumoasă și mă iubește chiar și plâng de oboseală, copii mei îmi dau pusi când mă doare capul, și loc de coafor îmi face Ana freza ;)

Mă simt o femeie modernă și împlinită pentru că îmi pun copii pe locul întâi – ăsta e luxul nostru, al familiei noastre – în loc să muncesc până pic în cap pt țoale, mașină și impresii, alăptez, pup, iubesc… și asta costă, costă chiar mai mult ca țoalele și coaforul – pt că mâncăm pe cât posibil sănătos și nu ne vindem timpul pe banii patronului. Și asta n-ar fi posibil dacă nu ar fi jumătatea mea mai bună – soțul meu – care are aceeași prioritate ca mine în viață, familia.

Ioi – ca în ardeal, ioi de ăla tare de tot – m-am întins de numa’ dar cu mult drag – mi-e drag de mor sa o aud pe Ana “papa țiți Ana”; cum zice ea la țiți “bește Ana tale-tale țiți”, mă dă pe spate să gătesc aproape zilnic și să-i văd ce încântați sunt să fie cu mama la masă în fiecare zi, asta în loc de salar dublu, tocuri și văzut copii maxim 2 ore pe zi.

Nu mă îndoiesc că sunt mămici care n-au rămas cu multe kile în plus, care pot să meargă la coafor mai des decât mie, care umblă la fel de dezinvolt pe tocuri (eu nu mă mai aventurez pt că nu pot alerga după prunci decât în ceva mai sigur), însă frumusețea e tocmai asta – fiecare e altfel, grozav ar fi să reușim să acceptăm pe cel de lângă noi tocmai pentru că e diferit.

E totuși trist când văd că nici măcar pe forum oamenii nu mai sunt amabili între ei – foarte des văd certuri care pleacă de la aceeași obsesie că musai trebuie să fac așa cum faci tu, altfel nu suntem prieteni…

Mă accepți așa cum sunt?

Eu te accept – pentru că știu din start că ești diferit.

Ileana

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay

3 comments to Confesiune

 • Alice

  Ce frumos ai scris!!! Iti impartasesc 100% optiunea si am ales la fel! Adevarul e ca am doar un pui de 15 luni si nu gasesc inca curajul pentru bb2. Sper sa trec curand de faza asta si sa ma vad cu bratele pline de 2 minuni!!! Pupici din Olanda!

 • Mulțumesc :) stii cum e .. pofta vine mâncând..
  De câteva zile am mutat-o pe Ana din dormitor, sunt tare impresionată ce dezivolt a acceptat, deși tot cu țiți adoarme și se trezește.
  Cea mai mare recompensă e să-i văd cum se iubesc – de aia e frumos să fie măcar doi, să-i vezi cum învață să-și poarte de grijă unul la altul.

 • don quijote

  sunteti de admirat, astfel de femei au fost moderne intotdeauna, cu alte cuvinte: nu se demodeaza niciodata.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>