Cremă de cacao

4 ouă
300 gr zahăr
4 linguri de lapte rece
3-4 linguri cacao proăspat cernută
1 zahăr vanilat
250-300 gr unt (min 80% grăsime)
Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă laptele și se fierbe în bain-marine (pe aburi) până are aspectul unei smântâni – se amestecă în continuu cu un tel în formă de pară. (dureaza cam 30 de min). Atenție, să nu iasă aburii pe marginea vasului cu apă pentru ca nu fierbe bine crema și dureaza mai mult.
Se ia de pe foc și se adaugă imediat zahărul vanilat si cacaoua – se amestecă să se incorporeze bine.
Se răcește într-un vas cu apă rece, amestecând în continuare cu telul.
Se bate cu mixerul untul să se înmoaie – să fie uniform – apoi se adaugă pe rând din compoziția cu cacao.

PS se ling degetele, recipientele folosite, lingurile si cuțitele – nu mai necesită spălare…. foarte friendly cu mediul :D

Ileana

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

1 comment to Cremă de cacao

  • Asta e a de nu-mi ieșea mie pentru că dădeau aburii pe dinafară?
    Iar salivez… mai postează și tu altceva… tortul de biscuiți de exemplu…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>