Clasa a XII-a la MMX

Sună criptat, nu?

Dar nu e – acum mai bine de 10 ani au terminat liceul ei, cei din singura clasă la care am fost dirigintă.

La un an după ei, am părăsit și eu liceul – meseria de dascăl rămâne în sufletul meu ca un loc special; dar cum să te întorci într-un sistem atât de chinuit?

… pentru că adolescenții sunt oglinda societății – și, acum, societatea noastră e urâtă-urâtă-urâtă de tot, promovează prostia și materialismul, batjocorește bătrânii și ignoră/disprețuiește copii … pentru că dascălii sunt plătiți prost și disprețuiți de toți…

Gata, când m-am așezat să scriu nu asta am avut în minte, să-mi amintesc de ce nu mai sunt la catedră, am pornit calculatorul cu zâmbetul pe față pentru oamenii pe care i-am re-cunoscut în weekend.

Ne-am despărțit acum 10 ani – ei cu fața spre lumea întreagă, eu marcată de pierderea tatălui meu, cu sufletul făcut cioburi.

I-am regăsit la fel cum erau acum 10 ani, în esență, însă într-un ”ambalaj” special: au venit, cu foarte puține excepții, împachetați în foița fină și prețioasă a confirmării: sunt ceea ce am sperat să fie, oameni împliniți și fericiți, care au aspirații mari pentru următorii 10 ani, care au fost mândrii să pună în puține cuvinte bucuria de a-și fi împlinit visul.

M-am simțit ca într-o gară – acum 10 ani ne-am urcat grăbiți fiecare unde am găsit/prins bilet și ne-am promis să ne întâlnim aici, precis peste 10 ani, în MMX. Am ajuns aproape toți – transpirați și încântați, ne-am mirat toți cât de repede a trecut și, după ce ne-am tras sufletul, ne-am pus iar rucsacii în spate și am pornit la drum din nou.

Deja mi-e dor de voi – să ne revedem cu bine în MMXX!!!

Ileana

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay

9 comments to Clasa a XII-a A la MMX

 • Reintalnirea fostilor colegi si cei cativa profesori a sters cu buretele pe moment cei 10 ani in care fiecare a ratacit prin viata. Desi s-au intamplat multe lucruri prin care unii ne-am schimbat mentalitateacomplet, altii s-au casatorit, etc., cu totii impreuna in banci eram aceeasi oameni insa mult mai frunosi. Mi-a placut sinceritatea fiecaruia.
  Din tot ce a vorbit fiecare si din felul prin care am interactionat am inteles ca e mai important ceea ce am trait in acei 4 ani de liceu decat ce a fost dupa.

  Pana la urma am pornit cu totii la drum din nou dar dupa acest moment de acum 2 zile, cred ca acest drum il vom face impreuna si asta datorita dirigintei noastre care a facut lucrurile nu bine ci cu suflet.

  Multi nu isi dau seama dar nu doar momentele bune leaga relatii speciale. Cu totii am putea reprosa dirigintei orice insa ea a fost si este liantul nostru. Oare cati diriginti au realizat asta cu clasa lor, oare cati profesori au transmis materia atat de bine fara teme de casa si fara manuale astfel incat multi dintre noi folosim acum aceleasi lucruri invatate in orele de info ?

  Eu cred, asa cum a spus si Ciprian, ca am avut norocul sa am in jur oameni de calitate de care mereu mi-e dor chiar daca ne vedem si vorbim mai rar suntem cu totii “prin zona” foarte aproape si foarte uniti.

  Asa ca pana in MMXX ne auzim in zona :)

  Dragos

 • Eu am învățat foarte multe în cei 4 ani cu și de la voi, Dragoș. Pentru asta mă bucur și sper să ne (re)vedem în ”gări” cât mai multe ;)

 • Mi-ai amintit de intalnirea mea de X ani. :) La fel am ajuns si noi, imbracati in foite noi. Mi-a lasat insa putin gust amar. La dirigentie ne-am `batut` pe cate scoli, cate masterate, cati copii… Mi-am propus atunci, in clipa cand am realizat asta, ca la urmatoarea sa arunc jos tot, si sa raman in picioare EU. Poate n-o sa mai am de spus atatea sau poate o sa para ca bat campii, sau poate o sa merg doar la chef. :D Acolo iar nu mai conteaza altceva decat mancarea si… cheful.
  Vorbeam zilele trecute cu Maria (daca tu nu intri sa spui, spun eu) despre cat era de ciudat, liceeni fiind, sa-i vedem pe cei ce vin la intalnirea de 10 ani. Mai batrani. Mai altfel. Ileana, ai gasit sintagma perfecta. Si ei, ca si noi, erau/eram impachetati in foita fina.

 • Cred că faptul că au fost colegi și la facultate, sau la muncă, sau pentru că sunt căsătoriți între ei i-a ferit de ”grozăveală”. Adică, într-un fel e amuzant – din 22 câți au terminat a XII-a, 6 au format cupluri ”legale” :D , și asta e tare cool, că sunt chiar parteneri de viață.
  Alții 4 au fost colegi de facultate, 2 fete și 2 băieți, în Cluj. Fetele au locuit împreună cu una dintre fetele care era la altă facultate – implicit au ținut toți 5 legătura, plus viitorul soț, tot coleg – 6 dintr-o lovitura :D . Tot în Cluj, șeful clasei și actuala soție – la alte facultăți dar au rămas ”in touch”
  În Tg Mureș, au facut alții 5 facultatea – uite că am trecut de 10 și asta deja e jumătate de clasă – și 2 dintre ei au ajuns colegi de muncă cu mine. Gata, altă buclă.
  Apoi, vin bucureștenii – care mai ușor sau mai greu tot au dat unii de alții – 3 băieți si o fată, dintre cele din cluj, strămutată in București după multe peregrinări.
  Tot în Cluj a început și fotbalistul nostru – acum e in Tg Mureș, trebuie să-l ispitesc cu vreo friturică să ne facă o vizită ;)
  Iar cei de peste hotare.. Dacă Ana n-ar fi avut bebiță așa mică – 3 luni – precis venea, Alina a venit din USA, iar Bella probabul va veni data viitoare pentru că abia se mutase în Italia.
  Și nu neapărat la urmă – dar vin și cei ”rămași” la vatră – adică 3 bistrițeni – Mirela musai să mai organizeze chefuri că a ieșit prea bine..
  Cam atât – doar 2 ”rătăciți”…
  Hm… sună probabil complicat – a fost tare simplu și amuzant în clasă.

 • Cristian Pop

  Ei, Ei…diriga cu ce vrea sa ma ispiteasca…=))….oricum va multumesc la toti ca ati avut bunavointa sa veniti(intr-un numar mare) si duminica la o poveste … imi era dor de voi si ma bucur foarte mult ca am reusit sa va vad….chiar daca nu am prins ora de dirigentie…toate cele bune si sper sa ne mai vedem si cu alte ocazii…nu numai in 2020…

 • Cristi, ai pierdut mai multe la chef decât la dirigenție ;) din câte am văzut eu și în filmulețe – s-au dezlănțuit numai după ce a plecat diriga :) :):)

 • Cristian Bujor

  Da-mi voie si mie sa te felicit pentru asa o clasa frumoasa. Acu zece ani visam doar ca in MMX sa imi vad [aproape]toti colegii povestind, cantand :) si impartind amintiri frumoase; fiecare fiind realizat, implinit, fericit.

  Si eu simt la fel:
  “Deja mi-e dor de voi – să ne revedem cu bine în MMXX!!!”

 • Felicitări pentru voi – că ați reușit să faceți un moment prețios. Eu doar am venit să iau notițe :D

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>