Unde mi-e copilul?

Zău. Azi am pățit-o și eu. Am pierdut-o pe z. Sentiment nou.

Ne pregăteam de plecare din Weekend azi, a spus „pa-pa” apei, copiilor, însă vroia la „cocoban”. I-am spus că trecem puțin și pe la topogan, doar să-ndes toate cele în geantă. În clipa în care m-am întors cu spatele, a tulit-o și-a dispărut. Și ia-o pe z de unde nu e.

Și … urmarea o știți. Începe panica. Puțin câte puțin, pas cu pas. Cauți copilul cu privirea peste tot, e zgomot, degeaba strigi, nu te-aude. Și și dacă te-aude, nu e neapărat să-ți răspundă, e prea ocupat cu cocobanu`.  Sau poate e prea ocupat să se zbată în brațele cuiva ce l-a vânat și-a fugit cu el. Da, inevitabil, te gândești și la asta.

Apoi îți aduci aminte de o imagine văzută cândva, a unei mame disperate care și-a pierdut copilul. Și-ți dai seama că ești exact acolo. În mijlocul aceleiași disperări.

Ok, sunt disperată. Și ce fac cu asta? Nimic. Îmi caut în continuare copilul, fug spre alee, poate a luat-o încolo, mobilizez o mămică, caută și ea.

Mă simt neputincioasă. Alt sentiment. Vine și mă cuprinde și vina. Cum îi explic eu lui că am pierdut-o? Ce scuză am? Dar, poate, dacă ar fi și el aici, am găsi-o mai repede. Poate toată zbaterea mea nu e suficientă. Încerc apoi să mă autocalmez, să mă gândesc ce naiba fac mai departe, n-am timp de sentimente de vină și alte prostii. Ar trebui să dau o fugă la cei cu radio-ul să anunțe prin microfon. Apoi la pază. Sau mai întâi la pază. Sau mai întâi să pun planton mama-prietenă ce căuta și ea de zor, la ieșirea dinspre cocobane.

Doamne, câte îți pot trece prin cap în maxim 1 minut.

Z era, bineînțeles, în vârful unui cocoban. Se rățoia la o altă fetiță și-i explica de zor ceva. Și de cum m-a văzut, „Mami, Sala vea în picioale pe cocoban!”

Ce ți-e și cu senzațiile astea tari…

D.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>