Am început şcoala

Tg. Mureş, 12 septembrie 2011

Dragă lume,

Ursuleţii noştri încep astăzi şcoala. Aici, totul va fi ciudat pentru ei o vreme, aşa că ne-am dori să îi tratezi cu blândeţe.

Vezi, ei pornesc într-o nouă aventură, intră de fapt în Lumea cea mare. Este o aventură în care poate apărea tristeţea, tragedia, războiul, iar pentru a-şi croi drum au nevoie de multă încredere, dragoste, toleranţă şi înţelegere.

Am dori, dragă lume, să poţi avea grijă de ei. Ia-i de mână şi învaţă-i acele lucruri pe care trebuie să le ştie, dar fă-o cu blândeţe, te rog!

Vor trebui să înveţe că nu toţi oamenii sunt corecţi, că nu toţi oamenii spun adevărul şi că nu toţi oamenii sunt cinstiţi. Dar învaţă-i de asemenea, că pentru orice ticălos există un erou şi că pentru orice duşman există un prieten bun.

Va fi nevoie de timp, dar învaţă-i că un ban muncit are mai multă valoare decât un ban găsit. Învaţă-i să piardă nobil, astfel încât să se poată bucura când câştigă.

Dacă poţi, îndepărtează-i de invidie şi învaţă-i secretul râsului molcom. Învaţă-i să fie împăcaţi cu Dumnezeu, să fie puternici în interior, astfel încât să poată suporta eşecul şi să-şi păstreze vie dorinţa de a încerca din nou până reuşesc. Învaţă-i să fie blânzi cu oamenii blânzi şi duri cu oamenii duri.

Învaţă-i să-şi folosească propria judecată şi să nu se ia după mulţime, să-i asculte pe toţi oamenii, dar să filtreze tot ceea ce aud printr-o sită a adevărului. Învaţă-i să râdă când sunt trişti, dar că nu-i nicio ruşine să laşi lacrimile să curgă.

Învaţă-i să nu ia în seamă cinicii şi să se păzească de prea multă dulceaţă. Învaţă-i să-şi vândă mintea şi forţa fizică celui care plăteşte mai mult, dar să nu-şi vândă niciodată, cu niciun preţ, sufletul şi inima.

Învaţă-i, dacă poţi, să nu se compare cu alţii, pentru că întotdeauna vor exista unii mai mult sau mai puţin grozavi. Învaţă-i, în schimb, să-şi depăşească propriile realizări. Tratează-i cu blândeţe, dar nu-i cocoloşi; numai trecerea prin foc căleşte oţelul.         Învaţă-i să aibă încredere în ei înşişi, iar aceasta le va da încredere în oameni.

Dragă LUME, acesta este aproape un ordin, dar tu vezi ce poţi face. Ursuleţii noştri sunt nişte copii atât de buni şi sensibili…

Câţiva părinţi din LUMEA mare

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay

4 comments to Am început şcoala

 • Baftă mare de tot Carmen :) vă doresc să fie un drum frumos – pe alocuri uşor, sau greu, uneori alunecos sau plictisitor, vă doresc de asemenea să întâlniţi oameni speciali – şi mari şi mici (de statură ;) ).

  Noi am început grupa mică şi grupa mare – şi suntem mândrii de tot ;)

  Dumi, Maria, cum staţi voi?

 • noi ii uram lui Razvan un LA MULTI ANI.un an scolar de basm(inca).
  grupei”mindrilor”:acomodare usoara Anei si lui Paul cel mare un an cu evenimente multe si frumoase.
  si acum vin cu raportul:R este super-super-super…incintat de scoala,de invatatoare.seara imi spune ca nu are rabdare pina dimineata.ieri m-a facut sa pling.coversatia noastra:
  R-(coborind pe scari din pat):nu am crezut ca voi avea asa o invatatoare buna,desteapta,frumoasa
  eu-ma bucur ca esti incintat
  R-esti o mamica foarte buna,ca ai cautat si ai gasit pt. mine asa invatatoare.te iubesc.
  in schimb la K a trebuit sa-i schimb grupa din anumite motive ceea ce l-a intristat,iar eu am avut unsentiment de vinovatie,dar trebuie sa ma gindesc la siguranta lui.astazi m-am linistit pt.ca ii place si doreste sa mearga la noua lui grupa.sa ca per total e bine.
  va pupacim!
  si multumiri Carmen de postare!trebuie sa resuscitam pe aici.

 • Super, Maria :) Pupăm feciorii – an nou cât mai bun!

  Dumi?????

 • Eu… vin și eu… de pe drum. Cu început de grădi, cu lacrimi și legi noi, și început de școală pe de altă parte, cu 16 copii frumoși de cl. a V-a.
  Să aibă ursuleții noștri un an frumos și lin!
  Maria, uite, ne resuscităm. :) Nu mai vorbim prea multe in real world și revenim aici.
  Carmen, mulțumesc tare mult pentru post-ul ăsta. M-am înduioșat. Ceea ce nu s-a mai prea întâmplat în ultima vreme.
  Ileana, am rămas noi cu grădinăritul. ;)
  Sa fie, dragelor, să fie un an magic!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>