Cu mult drag pentru mama!

Naşterea e o treabă serioasă – mămicile se înghesuie la cezariană de teama durerii, naşte medicul în locul lor.

Dar e naşterea chiar aşa – cel mai greu lucru din meseria asta de mamă?

La prima sarcină am analizat, citit şi răs-citit. Am vrut neapărat naturală dar m-am resemnat (cu greu) la cezariană – cu echo şi cu câteva ore înainte să fiu eu sigură că nu se angajează că nu poate (şi să fie şi medicul sigur ;) )

Dar nimic nu m-a pregătit pentru ce urmază după naştere.
Pentru o viaţă trebuie să accept că nu sunt stăpâna destinului copiilor mei.
Asta îmi pare infinit mai greu decât naşterea.
L-am lăsat pe cel mare în spital cu buni (nu l-a primit pe tata) când avea abia 2 ani şi 7 luni – dar nu mă puteam interna cu el când cea mica avea abia 7 luni şi sugea. Numai ţiţi – şi ceva papa, dar oricum la 7 luni baza tot ţiţi era.
Decizia de a-l lăsa în spital cu buni a fost de 1000 de ori mai dureroasă decât naşterile.
Şi nici n-am avut cu ce s-o înmoi, eram ca un câine hăituit – disperată cu cea mică în braţe dar departe de băieţel, cu băieţelul în braţe (în spital) dar departe de cea mică (şi atât de dependentă de mine pe atunci).

Privesc în urmă şi spun cu mâna pe inimă – durerea fizică de la naştere sau din sarcină nu e aproape nimic faţă de devotamentul pe care îl ai necondiţionat faţă de copii.
Cel putin aşa e la mine – am învăţat de la mama mea.

Înainte de a avea copii nu rezistam nici măcar o lună să dorm maxim 4-5 ore pe noapte – clacam într-o săptămână maxim. Dar după ce au venit copii, nici nu ştiu câte nopţi am dormit mai mult de 5 ore – până ce a făcut cea mică 2 ani. Şi atunci, la 2 ani, am pus-o în braţe la o asistentă care a dus-o în sala de operaţie pentru corectarea strabismului – şi mi-a adus-o înapoi cu ochişorii plini de sânge şi chinuită de anestezie. Totul a trecut cu bine, îmi amintesc gemetele ei chinuite (mai bine de o oră), chiotul ei de veselie a doua zi când a descoperit că vede – imensa uşurare când la control ni s-a spus că e ok (o mare de recunoştinţă Doamnei Doctor!!)

Am vorbit înainte de operaţie cu multe mămici şi mi-au spus la ce să mă aştept – dar tot n-am fost pregătită.

Astea sunt lucruri pe care nu le găseşti în cărţi – nu poţi înţelege până când nu treci prin propriile tale încercări.

Naşterea este un examen pe care ştii că-l iei – ai un prof care nu pică decât foarte rar (adevărate drame).
Nimeni şi nimic nu te absolvă de examenele care vin după aceea – câtă vreme tu eşti mama.

Răsplata cea mare vine – sigur – când îţi va spune copilul tău prima dată “eşti cea mai bună mama”. Sună a melodramă – dar eu una n-am să uit momentul acela, pentru asta merită să plângi şi să strângi din dinţi de fiecare dată când e greu.

Ileana

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

1 comment to Cu mult drag pentru mama!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>