Chec de morcovi

1 cana zahar (original erau 2 cani, mi se pare prea dulce)

2 cani faina

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara

3 cani de morcov ras pe razatoarea fina (Aprox 4-5 morcovi “normali”)

1 cana ulei

4 oua intregi

1. Se amesteca ingredientele uscate

2. se amesteca morcovul in cele de mai sus, cu o lingura. Daca morcovul e mai uscat, se poate adauga suc de portocala.

3. se adauga ingredientele lichide pe rand, amestecand in continuare cu lingura

4. se bate cu mixerul aproximativ 2-3 minute – ma viteza medie, sa se omogenizeze bine

5. se coace in forma unsa cu unt si tapetata ci gris sau faina (Eu prefer gris), la foc potrivit, aproximativ 45-60 min, sa treaca testul scobitorii (daca focul e prea puternic, se arte si ramane crud inauntru). Am folosit forma de chec rotunda, cu gaura in mijloc

Se poate glazura ci crema de branza de vaci sau zahar pudra + suc de lamaie.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>